Vergeving en zelfvergeving

 

           Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.

Wat is vergeven?

Vergeven is in wezen een innerlijke schoonmaak. Het is een daad van liefde voor jezelf, waarbij je de ander niet nodig hebt. Je bevrijdt jezelf van ballast uit het verleden die je niet langer met je mee wil slepen. Niet vergeven kan jou letterlijk ziek maken, het kost enorm veel energie die je liever gebruikt om te leven.

Hoe doe je dat, vergeven?

In wezen is het eenvoudig. Mits je inziet dat vergeven over jou gaat en niet over de ander. Zolang je met de ander bezig blijft, je afvraagt waarom hij het gedaan heeft, zolang je wacht tot de ander met excuses komt of spijt betuigt, dan ben je niet aan het vergeven. Je herhaalt dan je verhaal van je eigen gelijk. Je recyclet je haat, wraak, slachtofferschap en verwijten. Op een goede dag zie je in dat jou dit niets brengt. Dan ben je klaar om te gaan vergeven. De eerste stap is de wil om te vergeven. Je aandacht is dan niet meer naar buiten, maar naar binnen gericht.

Hoe werkt vergeving?

Er is een simpele methode om stap voor stap door het vergevingsproces heen te gaan. Je kunt dit zelf, of met begeleiding doen. Het begint bij het noteren van je pijnpunten, je ontdekt bij elk daarvan je teleurgestelde verwachtingen. Je spreekt die voor jezelf uit en laat ze één voor één los. Dit doe je vanuit het idee dat je trouw mag blijven aan je verlangen, maar ermee stopt dit van de ander te verwachten. Dat bevrijdt jou, geeft je weer innerlijke ruimte en vrede. Je verhaal is verdampt. Je maakt daarmee je verleden schoon, zodat je in het heden weer vrij bent om te ademen. Het is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.

En zelfvergeving?

Die werkt in principe op dezelfde manier. Je verwoordt voor jezelf waar je spijt van hebt of je schuldig over voelt, en laat de verwachtingen over jezelf los. Dit vanuit het idee dat je aan je oude zelf geen eisen kunt stellen die je nu inmiddels verworven hebt. Je ontslaat jezelf van de plicht in het verleden aan je huidige normen te voldoen.

Hieronder kan je de vergevingskaarten downloaden. Liever een sessie plannen? Stuur een e-mail naar wishformiracles117@gmail.com en maak een afspraak50%
Download de vergevingskaarten
Miracles holding deelt regelmatig gratis tips over verschillende onderwerpen. Kijk dus regelmatig op onze site voor nieuwe downloads.
Onze tips zijn zijn een onderdeel van jouw routekaart naar een leven vanuit respect, liefde  en verbinding.

Waarom Miracles?

In het begin is alles leuk, je hebt positieve energie. Of je in een nieuw huis, woont, een nieuwe baby hebt, een nieuwe relatie hebt, of een nieuwe baan. Je start altijd met positieve energie, want je hebt nog niet de keerzijde ontdekt. Je bent nog geen uitdagingen tegen gekomen.

Dan komt er een moment dat er iets anders loopt. Je ontvangt negatieve gevoelens en gedachten. Je spreekt deze teleurstelling en negatieve gedachten uit. Wat je voelt, uitspreekt en denkt ontvang je terug in jouw werkelijkheid. Je omgeving en je relaties zijn altijd een spiegel van je denken, emoties, je gevoel.

Leer hoe je de uitdagingen op een positieve manier aan kunt gaan, want dan kom je verder in je leven.

Onze cursus gaat verder waar andere cursussen stoppen. Ik ben er om je persoonlijke te begeleiden en je te leren hoe je met de uitdagingen om kunt gaan die je tijdens onze training tegenkomt, zodat je altijd verder komt dan waar je nu staat.

 

arrow_drop_up arrow_drop_down